maandag 2 april 2012

Stamp Art Fever

Stamp Art Fever icon

(Mijn recensie in iTunes)

Wie zei dat postzegels verzamelen saai was? Niet met deze game!
Denk de muffige geur van ouderwetse winkeltjes weg, zoek niet langer naar de liefdesbrieven van je betovergrootmoeder en vergeet onze saaie Beatrix-zegels. Negeer trouwens meteen maar het woord postzegel. Denk: kunst.

In Stamp Art Fever waren gangbare en zeldzame zegels met prachtige afbeeldingen in diverse categorieën rond. Verzamel boeken vol en begin rustig aan met het onderdeel dat jou het meest aanspreekt. Als newbie krijg je een stapel munten cadeau om meteen van start te gaan. Zegels koop je in de virtuele winkel, op de marktplaats (in-app aanschaf van € 1,59) of op de zwarte markt, al trekt die laatste wel dieven aan waar je je tegen kunt verzekeren. Ook kun je zeldzame zegels winnen in de loterij of via krasloten en valt er volop te ruilen via privéberichten en het message board. Daarnaast vind je iedere dag wat extra muntgeld en een nieuwe postzegel in je inbox.

Er zit ook nog een beetje strategie in de game, want als je postzegels een tijdje in je boek laat zitten, worden ze iedere dag een beetje meer waard. Koop ze dus gunstig in en verkoop of ruil ze op het juiste moment. En verder? Verder zijn er veilingen waar je op kunt bieden, is er een forum en zijn er uitdagingen aan te gaan (ook via GameCenter). Dit spel vraagt wel een beetje geduld en heb je dat niet, dan kun je er altijd nog echt geld tegenaan gooien. Maar nodig is dit niet. Het doel? Je boeken vol krijgen en een zo waardevol mogelijke collectie opbouwen.

Deze game lijkt echt met liefde gemaakt en is mooi afgewerkt. Alle genoemde opties, inclusief het forum en het message board, zijn vanuit het spel zelf te benaderen. En natuurlijk kun je op ieder moment door je boeken bladeren en je gestaag groeiende collecties bekijken. Voorlopig ben je wel even zoet met deze game. Ook omdat er regelmatig nieuwe collecties worden toegevoegd.

Er zijn verschillende versies van Stamp Art Fever: een gratis versie voor de iPhone, een pro-versie waarin je wat meer startgeld krijgt en een HD-versie voor de iPad.

En ik? Toen ik me als beginner meldde op het message board, kreeg ik van een aardige medespeler per omgaande een gratis postzegel in mijn mailbox:

New Friend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten