zondag 14 november 2010

The Jim and Frank Mysteries

Daar ligt ie dan, in een hoekje. De Nintendo DS. Verdrongen door de iPhone. Heel af en toe pak ik het spelcomputertje nog op voor Professor Layton: een geweldige puzzelgame waar intussen verschillende deeltjes van zijn verschenen.

The Jim and Frank Mysteries

Voor de iPhone blijkt de soortgelijke game The Blood River Files van The Jim and Frank Mysteries te verkrijgen. Samen met de net genoemde jongens ga je op avontuur in het stadje Tinyville, waarbij de sfeervolle verhaallijn zich ontwikkelt aan de hand van puzzels en breinbrekers die opgelost moeten worden. Net als in Professor Layton zijn ook in deze game hint-'muntjes' te vinden die je kunt inzetten als je vast komt te zitten in een vraagstuk. Ook kun je anderen om hulp vragen via Facebook en Twitter.

The Jim and Frank Mysteries zijn bijna net zo leuk als Professor Layton. Bijna, want Layton behoudt de eerste plaats. The Blood River Files is wel een goed uitgewerkte kopie en of dat mag, is de vraag. Leuk is het wèl. Overigens is ontwikkelaar Chillingo ook verantwoordelijk voor het succesvolle spel Cut the Rope, eveneens een aanrader.

De game is tijdelijk afgeprijsd en kost op dit moment € 0,79. Dat is natuurlijk niks voor zoveel puzzelplezier (de iPad-versie is verkrijgbaar voor € 2,39).

Kopen? Ja/Nee

(Met dank aan Richelle)

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat ik in je blog sta.. En ja t Layton gehalte is erg hoog.. Maar ik ben blij dat er nu een soortgelijk spel is voor de iPhone.. Over een tijdje gaat m'n DSI missch wel in de verkoop ook.. Of wie of wat zou de langste adem hebben? Apple of Nintendo?? Nou veel speelplezier in ieder geval.. ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, jij ook!
    Ik denk dat ik de DS ooit wel zou missen, al was het maar voor het nostalgische gevoel. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spoiler!
    Hieronder een weblog met hulp bij de game The Jim and Frank Mysteries.



    http://jimandfrankhelp.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen