zondag 29 december 2013

Games in 2013

Enkele games die we in 2013 zijn gaan spelen of nog regelmatig opstartten, waren het lollige schuifspelletje Disc Drivin', de snelle woordgame Tic Tactics en NimbleBit's Pocket Trains. Zelfs in Hay Day werden na maanden nog steeds af en toe koeien gemolken.

Een spel dat in 2013 uitkwam en minder bekend is omdat het nog niet op veel gamesites besproken is, bleek voor ons de kers op de zelfgebakken taart. Dit spel is TownCraft. Craften is cool. Denk maar aan games als Minecraft, Junk Jack X en Terraria. In Towncraft probeer je zonder te vechten een gemoedelijke stad op te bouwen. Je begint met niets. Een korte tutorial helpt je een beetje op weg, maar daarna zoek probeer je het maar lekker zelf uit. Dat maakt dat het spel lastig om in te komen is, maar juist ook voldoening kan geven. Vooral als je zelf al zoekende en proberende nieuwe recepten uitvindt. Je verzamelt wat hout en stenen en maakt daarmee je eerste gereedschap. Dan leer je bomen kappen, stenen hakken en groenten en fruit verbouwen. Je maakt wat, verhandelt dat, zaait en oogst, koopt, vist, bouwt en breidt uit. Je hebt alle tijd om het spel op je gemak te ontdekken, alleen moeten je gewassen op tijd de grond uit. Als je het drukker krijgt en voldoende inkomsten hebt, neem je echter gewoon een hulpje in dienst. Er is een dag- en nachtritme, maar als je lantaarns weet te maken, zie je 's nachts ook wat je doet. Als je de smaak te pakken hebt, kun je opdrachten voltooien en daarmee verschillende scenario's volgen. Op een forum vergeleek iemand deze game met de populaire serie Harvest Moon (voor o.a. de Nintendo DS en Wii). Zover willen wij niet gaan. Maar het gevoel is wat ons betreft bijna net zo goed.

iOS game Towncraft

iOS game Towncraft

Twijfels? Bekijk de informatieve video op onderstaande site. Als je goed oplet, pik je nog een paar hints mee: Good Game Spawn Point. En hier een video van de makers, die laten zien hoe je hun game begint: Let's Play Towncraft. Voel je je tenslotte toch verloren of wil je niet alles zelf uitzoeken? Snuffel dan even hier voor tips en recepten: Towncraft Wiki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten