donderdag 30 december 2010

Disc Drivin'

Zo af en toe komt er een grappige game voorbij die - mede dankzij de sociale media - in korte tijd een hype wordt. Disc Drivin' zou weleens zo'n spelletje kunnen zijn.

Disc Drivin'

Disc Drivin' is een 'turn-based' racegame zonder autootjes, maar met - de titel zegt het al - disks. Disks, obstakels, ravijnen en power-ups. Schuif je schijf per beurt zo ver mogelijk over het parcours en probeer als eerste de finish te halen. Verzamel power-ups die je sneller vooruit helpen, probeer niet van de baan te raken en duw je tegenstander wèl de diepte in.
In ieder parcours moeten drie rondes 'gereden' worden en degene die als eerste de finish haalt, is de winnaar. Je speelt Disc Drivin' tegen anderen en dit kan zowel on- als offline, waarbij je bij die laatste optie de iPhone na je beurt doorgeeft. Via internet speel je in je eigen tempo; je krijgt een bericht als je weer aan de beurt bent en kunt intussen iets anders gaan doen.

Disc Drivin' begint zoals gezegd populair te worden en via onder andere Twitter worden er diverse partijtjes opgezet. Tijdens het spelen bekruipt je na een slechte schuiver af en toe het gevoel: is dit het nou? Je poging wordt verzonden en je moet weer wachten tot de volgende. Maar omdat er verschillende wedstrijdjes tegelijkertijd te spelen zijn, stort je je al snel weer op een ander schijfje. Even terugkijken wat je tegenstander er in zijn beurt van bakte en dan weer zelf aan de slag. Niks zo fijn als een goeie glijer te maken, je medespeler het nakijken te geven of zijn disk van de baan te kieperen en hem (of haar) dit via het chat-venstertje in te peperen.

Ik ontvang net weer een Pushbericht dat het mijn beurt is, dus ik laat je achter met de keuze om dit grappige en enigszins verslavende spelletje wel of niet te downloaden. Bij twijfel is er de gratis versie, die voorzien is van regelmatig verschijnende reclame die wat oponthoud geeft, maar zeker een goede indruk van de gameplay biedt. Het vinden van tegenspelers biedt nog ruimte voor verbetering, maar daar schijnt aan gewerkt te worden. Mocht je je geregistreerd hebben en nog geen medeschuivers hebben, daag mij dan gerust uit. Je vindt me onder de naam Kafacebook.

Downloads:


(Met dank aan toucharcade.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten